Datum

Hallo Arnaldo

Begin maart 2011 hebben we te horen gekregen dat ons kindje-in-de-maak het syndroom van Down heeft. Voor velen een reden om direct de zwangerschap af te breken, voor ons een iets minder voor de hand liggende keuze. We hebben er ruim 6 weken over gedaan om uiteindelijk toch de keuze te maken om onze zoon (want dat wisten we inmiddels) niet in ons gezin op te voeden. Tyn zou een sterretje worden waar we naar zouden kunnen kijken als het donker was, zowel letterlijk als figuurlijk.

Om Tyn de belangrijke plek te geven die hij inmiddels verworven had, hebben we bij Hart van Hout een kistje besteld, dit persoonlijk opgehaald en door onze dochter laten beschilderen. Ze was heel blij om iets voor haar broertje te kunnen doen maar vond het wel jammer dat hij op een wolkje zou komen te zitten en niet bij ons kwam wonen zodat ze met hem kon spelen.

In het AMC, waar de bevalling op 28 april 2011 plaatsvond, was men zeer onder de indruk van de prachtige afwerking van het kistje en zeker niet minder van de schilderkunst van onze dochter. Ze heeft later ook ons kleine ventje bezocht en we denken dat door haar op deze manier te betrekken, ze haar broertje een mooi plekje in haar eigen hart zal geven.

Arnaldo bedankt voor het prachtige kistje. Je hebt eraan bijgedragen dat we op een positieve manier op het afscheid terug kunnen kijken.
Rients Dijkstra

Meer
berichten