Datum

Beste Arnaldo,

“Mijn dochter en schoonzoon waren in blijde verwachting tot dat ze eind november, 26 weken zwanger, de schokende constatering kregen dat hun kindje Nino was overleden. Toen veranderde alles………..op 1 december werd Nino in het houten hartenbedje gelegd en begraven. Deze week, rond 3 Maart, zou hij geboren worden.

Langs deze weg wil ik je uit het diepste van mijn hart bedanken voor je prachtige creatie. Het heeft troost geboden om te weten dat Nino’s laatste omhulsel gemaakt is door iemand die de ervaring van dit onmetelijk verlies zelf ook kent. En die heeft weten zijn eigen talent, handigheid, creativiteit en compassie om te zetten in iets heel waardevols voor veel mensen, iets wat er echt toe doet!

Ik zal het moment ook nooit vergeten toen ik mijn dochter en schoonzoon thuis zag komen uit Almelo, ik had gewaakt bij Nino, met het houten hart gewikkeld in een mooi zacht doek. En hoe ze de pennetjes erin schoven toen het hartje dicht ging op 1 december……. Rituelen zijn zo belangrijk voor ons aardbewoners, om betekenis te kunnen geven aan transities, aan diepe veranderingen, maar ook aan verdriet en levensvreugde.

Nogmaals heel veel dank voor het maken van het hart!

Liefs, de oma van Nino”

Meer
berichten