Datum

Beste Arnaldo,

Op 31-1-2012 overleed onverwachts ons zoontje Thijs, in de 41e week van de zwangerschap. Na zijn crematie gingen we op zoek naar een urn, waarbij we in eerste instantie dachten aan een beeldje in brons van onze handen, met in mijn handen een hartje met de as van Thijs. We hadden al een afspraak gehad bij een kunstenares, totdat ik op een gegeven moment ‘s nachts rechtop zat in bed. “Het voelde niet goed”, het was niet 100% wat we zochten. Ik zocht verder via internet en kwam op jouw website terecht. In 1 van de gastenboekervaringen las ik dat iemand zei dat een hart van hout zo fijn was om aan te raken. Zo rond, en warm. Ik bedacht me gelijk dat een beeld van brons ons dat nooit zou kunnen geven, en dat dit misschien het gemis was wat me niet lekker zat. Nadat we jouw website nader hadden bekeken, maakten we een afspraak om bij je langs te gaan. Jij en Irene ontvingen ons in jullie woonkamer. Een warm gevoel, zeker omdat het altijd “fijn” is om met mensen te praten die dezelfde ervaring hebben, en weten wat je doormaakt. Emoties waren herkenbaar, en mochten er zijn. We voelden ons vereerd om de foto’s van Silvan te mogen bekijken. Met datzelfde warme gevoel ging jij Arnaldo, aan de slag met onze wensen. Een hart van hout om de as van Thijs in te bewaren, van berkenhout ipv populierenhout, omdat we dit qua kleur wat warmer vonden. De as wilden we binnenin bewaren, maar nog wel kunnen aanraken. Daarom maakte jij een creatieve oplossing met kleine gaatjes en houtjes, zodat we het hart als het ware op slot kunnen zetten, maar er nog  wel bij kunnen wanneer we willen.
De binnenkant van het hart heb je bekleed met de beertjesstof, die eigenlijk bestemd was voor het bedje van Thijs. En het stoffen hart dat in de urn zit, waarin de as zit, heb je gemaakt van de stof van het quiltje, waarin we Thijs in het ziekenhuis bij ons hebben gehad.

Voor ons is het zo speciaal dat je deze stoffen hebt gebruikt, deze stoffen horen bij Thijs! De urn is prachtig afgewerkt met de gravure van Thijs zijn naam en het sterretje. Wij zijn erg “blij” dat Thijs thuis is, en zijn urn heeft een centraal plekje in onze woonkamer.  We zijn supertrots dat de urn van Thijs nu ook op je website staat!
Ook maakte je voor ons een stoffen herinneringshart, van dezelfde beertjesstof als de binnenkant van de urn. Ook dit hart is voor ons erg speciaal, het gaat met ons mee als we op reis zijn, zodat we altijd iets tastbaars van Thijs met ons mee hebben!
Heel erg bedankt voor wat je voor ons betekend hebt, voor de warme ontvangst ook van Irene, voor je betrokkenheid bij ons verhaal, de snelheid waarmee je aan de slag ging, de manier waarop je de voortgang telkens met ons communiceerde en afstemming zocht wanneer er iets beslist moest worden. Op die manier is de urn volledig naar wens geworden, en hij is prachtig mooi!
Lieve groeten, Harald & Wendy, trotse papa en mama van Thijs!

Meer
berichten