De nieuwe folders zijn binnen!

De nieuwe folder van Hart van hout is binnen. Wil je er een aantal ontvangen, stuur me dan een berichtje!

Het nieuwe atelier!

Een kleine impressie van het nieuwe atelier aan de Boomshoeksstraat 4 in Almelo.

 

Nieuwe locatie per 1 december!

Vanaf 1 december 2017 betrek ik een nieuwe locatie aan de Boomshoeksstraat 4 in Almelo. Samen met 2 andere ‘kunstenaars’ maken we in dit prachtige pand 3 mooie ateliers met als gezamenlijke naam “Atelier De Boomshoek”. Op de facebookpagina kun je de verbouwingen volgen: https://www.facebook.com/atelierdeboomshoek/

Goedemiddag Arnaldo,

Hierbij willen wij ons dank zeggen.

Het kistje is vandaag in gebruik genomen door onze dochter Naomi Anne Lynn. We hebben haar vandaag begraven en we hadden het niet mooier kunnen doen. Ze lag als een prinsesje in haar mooie hartje. Het zag er zo mooi vredig maar bovenal heel rustgevend uit. Het is goed zo leek het wel… En voor ons was het dat ook. We hadden haar zo graag een wiegje willen geven maar het mocht niet zo zijn. En dan is dit het mooiste wat je kunt doen. Een hart gemaakt met liefde, warmte en de grootste zorgvuldigheid die je maar kunt wensen net als wij haar wilden geven…

Arnaldo, dank je wel voor al je goede zorgen en je liefde die je erin heb gestoken. Het was zo voelbaar allemaal. Zo bijzonder… We wensen je alle goeds toe… Nogmaals dank♡

Met vriendelijke groet,

Familie Foppen. 

Atelierroute 2017

Ook dit jaar zal ik traditiegetrouw weer peren en appeltaart van eigen oogst maken voor de atelierroute! Komend weekend, op 23 en 24 september is mijn atelier en dat van vele anderen weer geopend voor publiek. Voor de laatste keer op deze locatie want binnenkort verhuist mijn atelier naar een nieuwe locatie! Tot volgend weekend!

De nieuwe locatie vanaf 1 december 2017- Atelier De Boomshoek

Foto: Juliantien Schipper

Foto: Juliantien Schipper

Beste Arnaldo,

Wat een prachtige, netjes afgewerkte ronde urn! Vakmanschap op en top!

Er is geen mooiere houten urn die zó past bij mijn overleden man en onze pap Leon! 

Héél hartelijk bedankt dat je met ons meedacht en op speciaal verzoek deze bijzondere ronde urn hebt gemaakt, Arnaldo! 

Annelies, Janne en Wieneke Manders 

Open Atelier!

Net als voorgaande jaren opent de Kunstwerkplaats waar ik mijn atelier heb haar deuren voor het publiek. Deze keer op eigen initiatief omdat de Atelier route zoals die vorig jaar was niet meer bestaat.

Zaterdag 10 en zondag 11 september is iedereen welkom aan de Nicolaas Beetsstraat 26 in Almelo. De deuren zijn geopend van 12 tot 17 uur. Mijn atelier is ook bereikbaar via de J. Perkstraat. De koffie staat klaar!

Uitvaartbeurs Gorredijk

Komt u ook even binnen wandelen?

Sportcentrum Kortezwaag in Gorredijk is zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur het decor voor de 1e Uitvaartbeurs. ( adres Mientewei 2)

Om meer openheid/ bekendheid te geven aan de vele manieren waarop een laatste afscheid vorm kan worden gegeven organiseert Uitvaart de Roos in samenwerking met veel exposanten de Uitvaartbeurs ‘gewoon, omdat ieder mens uniek is ’. De bezoekers van deze beurs kunnen gratis op een levendige manier kennismaken met wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is bij ‘een laatste afscheid’. En dat is meer dan u denkt!  Ongeveer 50  ondernemers presenteren zich die dag en hebben allen hetzelfde doel voor ogen, namelijk onze medemens helpen en bijstaan in een hele verdrietige periode. Er is zoveel meer mogelijk dan u denkt. Wat dacht u van handgemaakte urnen, grafkisten en lijkwades of rouwvervoer per truck of een koets met Friese paarden?  Naast het vernieuwende aanbod in de uitvaart zijn er natuurlijk ook de traditionele uitvaartproducten aanwezig.

 

Wat kunt u 5 juni verwachten?

Informatie omtrent de mogelijkheden rondom het laatste afscheid zoals:

* Begeleiding, bloemen, kisten, natuurbegraafplaats, rouwvervoer regulier of met truck of motor, rouw en advies begeleiding, notaris, gedenksieraden, muziek, wensballonnen, gedichten, grafmonumenten, rouwfotografie/video, waden, grafrenovatie, ritueel begeleiding, postmortale make-up, diverse handgemaakte unieke urnen, troostgeschenken, koets met Fryske hynders, Crematorium Schoterhof Heerenveen en Waldhof Opeinde, woningontruiming, uitvaartsprekers, ritueel begeleiding, gedichten, schilderen, veel muziek etc……

* De gehele dag is er live muziek aanwezig van The Travelling Harp, troubadour Adri de Boer,   Memories, Folkert-Hans, drie studenten en MusicaRosa live uitvaartmuziek.
* Demonstraties van het ‘schouderen’ door dragersteam Honestus.
* Beeldhouwen met speksteen
* Workshop verwerken van verlies
* Een herdenkingstafel waar u een kaarsje kunt aansteken ter nagedachtenis aan uw overleden dierbare.
* Wensenboom.
Informatie kunt u vinden op onderstaande pagina’s:
* Website: www.uitvaartbeurs-gorredijk.nl

* Facebookpagina: https://www.facebook.com/Uitvaartbeurs-Gorredijk-Gewoon-om…/
* Twitterpagina: twitter.com/beursgorredijk
Zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Entree & parkeren: gratis.

Wij van  www.uitvaartderoos.nl  beseffen dat de wereld is veranderd en dat afscheid nemen ook anders kan. Om u met alle facetten rondom het begrip uitvaart kennis te laten maken hebben wij deze beurs georganiseerd. Wij en alle overige 49 standhouders verwelkomen u 5 juni graag.

Voor informatie en of opgave kunt u mailen : uitvaartderoos@gmail.com

Open dag Rouwcentrum Rouwenhorst Apeldoorn

Op 3 juni staat Hart van hout op de open dag van Rouwcentrum Rouwenhorst in Apeldoorn.

Tekst van de site:

Kom naar onze Open Dag

Als u vragen heeft over begraven en uitvaarten in het algemeen kunt u dagelijks bij ons terecht voor vrijblijvende informatie. Maar wij begrijpen dat het geen onderwerp is om makkelijk over te praten. Toch is het goed om gewoon eens binnen te lopen en op een rustig moment informatie te verzamelen. Daarom sluiten we de Week van de Begraafplaats op vrijdag 3 juni af met een Open Dag in ons rouwcentrum.

Iedereen, jong en oud, die meer wil weten over alles wat te maken heeft met een uitvaart is van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom om binnen te lopen. U kunt al uw vragen stellen over wat komt kijken bij uitvaarten: welke keuzemogelijkheden zijn er, wat kost een begrafenis of crematie eigenlijk en hoe zit dat met verzekeringen? Wij staan u graag te woord en laten u het rouwcentrum zien.

Informatie over tal van zaken

In ons rouwcentrum is tevens een informatiemarkt, waar diverse leveranciers hun producten en diensten presenteren. Hier staan onder andere onze buren van steenhouwerij Eijgelaar Natuursteen met voorbeelden van grafmonumenten. Ook kunt u hier meer te weten komen over kisten, vervoer, fotografie, bloemen, assieraden, het Uitvaartfonds, verzekeringen en de rol van de notaris. Buiten staan een uitvaartkoets,rouwauto’s en de uitvaartbus opgesteld.

Lezingen en muziek

Tijdens de open dag geeft Ellen Kruijer om 15.30 uur een lezing over de rol van kinderen tijdens een uitvaart. Slagwerkensemble Cadenza brengt daarna enkele liederen ten gehore. Wij hopen u te mogen begroeten op deze middag.

Inspiratiedag 29 mei op natuurbegraafplaats Hillig Meer

Op zondag 29 mei is Hart van hout aanwezig op de inspiratiedag van natuurbegraafplaats Hillig Meer. Ook zal Arnaldo zijn muziek ten gehore brengen, geheel akoestisch in de prachtige bomenlaan!
Hillig Meer 2015-Arnaldo-Lopez-gitaar

Van hunebed tot grafheuvels. Rondom het Hillig Meer nabij Eext worden al duizenden jaren mensen begraven. Op de jaarlijkse Inspiratiedag van Natuurbegraafplaats Hillig Meer op zondag 29 mei is er dit jaar veel aandacht voor die historie. Een replica van een eeuwenoud tempeltje staat opgesteld en er worden archeologische vondsten getoond.

Mensen uit de wijde omgeving komen langs om zich te informeren over natuurbegraven, een groene uitvaart of deel te nemen aan diverse excursies.

Bezoek de website voor meer informatie.

 

21 mei 2016 Uitvaartbeurs Gorinchem

Op 21 mei 2016 ben ik uitgenodigd door Besems uitvaartverzorging om op hun derde uitvaartbeurs te komen staan. Ik presenteer hier m’n harten en opbaarplank!

Tekst van de website:

Op 21 mei a.s. staat de derde uitvaartbeurs gepland in en rondom Afscheidscentrum De Engel  aan de Kleine Haarsekade 122a in Gorinchem. De organisatie is in handen van Besems Uitvaartverzorging. Deze derde editie zal nog grootser en breder van opzet zijn dan de voorgaande edities. Ca. 40-50 bedrijven presenteren hun diensten en producten die allen uitvaart gerelateerd zijn. Achter op het parkeerterrein zal een grote tent geplaatst worden waarin de bedrijven zich zullen presenteren. Het buitenterrein zal plaats bieden aan een diversiteit aan rouwvervoer en enkele andere bedrijven. Uiteraard kunt u deze dag ook het afscheidscentrum bekijken en kennis maken met Besems Uitvaartverzorging waar u ook terecht kunt met al uw vragen. Entree is gratis, parkeren kan aan de overzijde bij de scholen en de koffie staat klaar.

Op de uitvaartbeurs zullen o.a. de volgende bedrijven zich presenteren: Harvas Natuursteen, Distel en Mirt Uitvaartbloemisten, Furano Uitvaartdienstverlening, Beerenberg bijzondere uitvaartkisten, Lukassen EMC nalatenschapcoach, Rob Haak Fotografie, AR Video, Uitvaartbusservice (onder voorbehoud), Urnen van hout etc. etc.

Aanvang is 10.30 uur tot 16.30 uur.

Middels onze facebookpagina houden we u op de hoogte van de bedrijven die present zullen zijn.

 

Hart van hout 16 april op de uitvaartbeurs in Deventer

Tekst van de website: www.uitvaartbeursdeventer.nl:

UITVAARTBEURS DEVENTER


Grote of Lebuinuskerk

Kleine Poot 7
7411 PE Deventer

Van 11:00 t/m 17:00

Op zaterdag 16 april 2016 vindt in de lebuinuskerk aan het grote kerkhof in Deventer (ov) van 11.00 t/m 17.00uur een beurs plaats. Hier kunt u zich volledig laten informeren over alles wat met “de dood” te maken heeft. Van urnen en sieraden tot doodskisten en grafstenen, het zijn beslist niet de standaard items die u te zien krijgt. U kijkt uw ogen uit wat er tegenwoordig beschikbaar is in de uitvaartwereld. Alle deelnemers die aanwezig zijn hebben zo hun eigen bijzondere dienst, passie, kwaliteit en persoonlijkheid. zij kunnen u alle benodigde informatie geven. Iedereen is welkom (kinderen ook!). De toegang is gratis.

Hart-van-hout-op-uitvaartbeurs-Deventer-plattegrond

Artikel Tubantia 21-03-2016

Op 20 maart 2016 stonden we op de uitvaartbeurs van Daniëlle Langkamp, ‘Een Bijzonder Afscheid’. Lees hier het artikel in de Tubantia.

Uitvaartbeurs Een Bijzonder Afscheid in Borne

Op 20 maart sta ik met m’n harten én draagbaar op de uitvaartbeurs ‘Een Bijzonder Afscheid’ in Borne.

Uitvaartbeurs Een Bijzonder Afscheid
Wist je dat je een afscheidsdienst op heel veel prachtige locaties mag houden? Heb je het idee dat een uitvaart soms geregeerd wordt door standaarden in plaats van dat het een bijzonder en persoonlijk afscheid is? Bij “Een Bijzonder Afscheid” willen wij jou meenemen in een andere wereld. Laat je inspireren door de mogelijkheden rondom een uitvaart. Ondervindt zelf hoe je van een standaard afscheid een bijzonder afscheid kunt maken.

Op 20 maart is het zover, dan vindt de eerste Uitvaartbeurs “Een Bijzonder Afscheid” plaats. We hebben een selectie gemaakt van bijzondere ondernemers in de uitvaartwereld die jou graag laten zien wat er allemaal kan en mag rondom het overlijden en de begrafenis of crematie van jou of jouw dierbaren. Bekijk ze hier! Ook beantwoorden zij, indien gewenst, vragen die je hierover hebt. Uiteraard biedt dit ook de mogelijkheid eens na te denken en te praten over jouw eigen afscheid. Alles kan en niets moet, wij bieden jou graag de keuze. Voor nabestaanden is het erg prettig als zij weten wat iemand zijn of haar laatste wensen zijn.

Locatie: Het Tuinrestaurant
Adres: Hesselerweg 9, Borne
Telefoon: 06 14993975
E-mail: info@eenbijzonderafscheid.nl
Toegang is gratis

Uitvaartbeurs 13 februari in Laren (gld)

Op zaterdag 13 februari 2016 vindt in het Kulturhus in Laren Gld. van 11.00 tot 16.00 uur een beurs & symposium ‘voor een onuitwisbare herinnering’ plaats, over afscheid nemen en herdenken. Ester Dolphijn (uitvaartzorg en voorlichting) en Irma Wagenvoort (rouw- en verliesbegeleiding) organiseren dit evenement om iedereen te inspireren en te informeren over onderwerpen rondom de dood. Om te laten zien dat afscheid nemen en herdenken ook anders kan, voor een onuitwisbare herinnering.

Er is van alles te beleven en te ervaren in het Kulturhus. Kijk bij ‘inhoud‘ en ‘programma’ voor meer informatie over het evenement. Bij ‘deelnemers’ vind je een overzicht van meewerkende partijen, en vertellen zij wie zij zijn en wat zij jou te bieden hebben. Deelnemers, speciaal geselecteerd op hun bijzondere dienst, passie, kwaliteit en persoonlijkheid. Zoveel mogelijk hier uit de omgeving.

Iedereen is welkom (kinderen ook)! Vrije toegang.

Beste Arnaldo,

Ik wou u nog eens persoonlijk bedanken voor het hart van hout dat u vorige week aan begrafenisonderneming Jannes te Diest heeft geleverd.
Het hart was voor onze dochter Nena die op 24 weken werd geboren en kort na de geboorte overleed. Het is fijn te weten dat u met hart en ziel uw werk in haar ‘hart’-kistje heeft gestoken. Zeker als we hoorden dat u het kistje dan nog op korte termijn moest afwerken en persoonlijk naar Diest heeft gebracht, zo dat het op tijd bij ons zou zijn. We hebben onze dochter zelf opgebaard en bewonderen uw werk. Zowel de mooie afwerking van het hout als ook de liefdevolle en prachtige binnenbekleding van het hart. Onze dochter kreeg op die manier de fraaie rustplaats die ze verdient.

Ik kan u verzekeren dat het voor ons als ouders deugd deed om te zien dat er mensen zoals u zodanig betrokken zijn bij hun werk en tevens ook bij ons noodlot. We zijn erg blij uw website (met het verhaal achter uw product) tegen te zijn gekomen. Door uw hartje heeft de begrafenis van Nena de bijklank of toets gekregen die we wensten. Ik heb haar als vader zelf naar haar graf kunnen dragen in haar hartje en haar moeder en ik hebben haar door middel van de katoenen doek zelf in haar grafje kunnen laten afdalen. Het zijn luttele momenten, met kleine daden, maar ze betekenden zo veel voor ons en we koesteren deze met al ons hart.
Als ik aan mijn Nena denk, denk ik onvrijwillig ook aan haar hartje waarin ze ligt en het geeft ons een goed gevoel. Bedankt voor uw werk en uw kunde.
Er is maar één ding wat we nog aan u kunnen vragen: “Doe zo verder en steun op die manier ook andere ouders in onze situatie!” en Bedankt!

Kim en Alexander

Foto: Helmi Eshuis

Open atelier!

Komend weekend, 26 en 27 september is de atelierroute in Almelo. Vele kunstenaar hebben dan hun deuren geopend waaronder ikzelf. Je bent van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur om eens een kijkje te nemen onder het genot van een drankje en wat lekkers. Graag tot dan!

Beste Arnaldo,

In mei 2009 verloren wij ons dochtertje Noa. Lange tijd zijn wij op zoek geweest naar iets moois voor ons meisje en niet zo’n zwarte lelijke urn die we hadden gekregen. En toen kwam ik je mooie werk tegen op facebook en ons gevoel was meteen dit willen wij ook. In juli konden wij het hart bij jou ophalen. Het was nog mooier dan verwacht. Eindelijk een mooi plekje voor ons meisje. Wij willen je zo graag bedanken voor je mooie werk en het fijne contact. Bedankt Arnaldo.

Jolanda, Reggie en Dani

Op 6 december 2013, in een tweelingzwangerschap van 36 weken, kregen wij te horen dat ons zoontje Jorrit niet meer leefde. Gelukkig waren er geen problemen met zijn tweelingzusje Jildau. Veel tijd om dingen te regelen was er niet, want 2dagen later braken de vliezen en reden we naar het ziekenhuis van Heerenveen. Daar tijdens de bevalling attendeerde 1 van de verpleegkundige ons op Hart van hout. Ze liet ons een folder zien en we wisten gelijk: dit is wat we willen voor ons ventje. De warme geborgen vorm, net als in de moederschoot.
Het heeft ons heel veel rust gegeven dat onze Jorrit een mooi,warm en geborgen plekje heeft. Uit liefde gemaakt..en geen massa produkt!

Wij willen jou dan ook ontzettend bedanken uit het diepst van ons hart. Je hebt echt heel mooi werk afgeleverd. Je voelt echt de liefde in het hout. En het graveren is nog mooier dan in het voorbeeld geworden.
Alle liefs voor jou en jouw gezin
Nanda, Marjanke, Djurre en Jildau  van Ekeren

Beste Arnaldo,

Op 31-1-2012 overleed onverwachts ons zoontje Thijs, in de 41e week van de zwangerschap. Na zijn crematie gingen we op zoek naar een urn, waarbij we in eerste instantie dachten aan een beeldje in brons van onze handen, met in mijn handen een hartje met de as van Thijs. We hadden al een afspraak gehad bij een kunstenares, totdat ik op een gegeven moment ‘s nachts rechtop zat in bed. “Het voelde niet goed”, het was niet 100% wat we zochten. Ik zocht verder via internet en kwam op jouw website terecht. In 1 van de gastenboekervaringen las ik dat iemand zei dat een hart van hout zo fijn was om aan te raken. Zo rond, en warm. Ik bedacht me gelijk dat een beeld van brons ons dat nooit zou kunnen geven, en dat dit misschien het gemis was wat me niet lekker zat. Nadat we jouw website nader hadden bekeken, maakten we een afspraak om bij je langs te gaan. Jij en Irene ontvingen ons in jullie woonkamer. Een warm gevoel, zeker omdat het altijd “fijn” is om met mensen te praten die dezelfde ervaring hebben, en weten wat je doormaakt. Emoties waren herkenbaar, en mochten er zijn. We voelden ons vereerd om de foto’s van Silvan te mogen bekijken. Met datzelfde warme gevoel ging jij Arnaldo, aan de slag met onze wensen. Een hart van hout om de as van Thijs in te bewaren, van berkenhout ipv populierenhout, omdat we dit qua kleur wat warmer vonden. De as wilden we binnenin bewaren, maar nog wel kunnen aanraken. Daarom maakte jij een creatieve oplossing met kleine gaatjes en houtjes, zodat we het hart als het ware op slot kunnen zetten, maar er nog  wel bij kunnen wanneer we willen.
De binnenkant van het hart heb je bekleed met de beertjesstof, die eigenlijk bestemd was voor het bedje van Thijs. En het stoffen hart dat in de urn zit, waarin de as zit, heb je gemaakt van de stof van het quiltje, waarin we Thijs in het ziekenhuis bij ons hebben gehad.

Voor ons is het zo speciaal dat je deze stoffen hebt gebruikt, deze stoffen horen bij Thijs! De urn is prachtig afgewerkt met de gravure van Thijs zijn naam en het sterretje. Wij zijn erg “blij” dat Thijs thuis is, en zijn urn heeft een centraal plekje in onze woonkamer.  We zijn supertrots dat de urn van Thijs nu ook op je website staat!
Ook maakte je voor ons een stoffen herinneringshart, van dezelfde beertjesstof als de binnenkant van de urn. Ook dit hart is voor ons erg speciaal, het gaat met ons mee als we op reis zijn, zodat we altijd iets tastbaars van Thijs met ons mee hebben!
Heel erg bedankt voor wat je voor ons betekend hebt, voor de warme ontvangst ook van Irene, voor je betrokkenheid bij ons verhaal, de snelheid waarmee je aan de slag ging, de manier waarop je de voortgang telkens met ons communiceerde en afstemming zocht wanneer er iets beslist moest worden. Op die manier is de urn volledig naar wens geworden, en hij is prachtig mooi!
Lieve groeten, Harald & Wendy, trotse papa en mama van Thijs!

Beste Arnaldo

Iemand bedanken voor iets dat hij eigenlijk helemaal niet wilde hebben. Zo voelt het nog steeds. Een jaar later.

U heeft een voor ons waardevol houten hart gemaakt dat we met onze liefde hebben kunnen vullen en dat als een stille getuige aan onze kleinzoon Thijs  in ons huis staat.

De zachte vormen en de hardheid van het hout zijn synoniem aan de geboorte en het overlijden van ons kleinkind. We kunnen het vasthouden als we even “vol” zitten en ons heel dicht met Thijs verbonden voelen.

Heel veel dank voor dit prachtige hart.

Oma en opa van Thijs

Hallo Arnaldo,

Via deze weg willen wij je nogmaals bedanken voor het vakwerk wat je hebt geleverd. Roan is op deze manier voor altijd in ons hart. We hadden vandaag een heel indrukwekkende maar vooral een liefdevol afscheid, en het harten kistje heeft hier zeker aan bijgedragen.

Wat het gevoel betreft hoop ik dat je nooit weer een kistje hoeft te maken, maar als het anderen net zoveel troost geeft als ons dan hoop ik dat je tijd tekort komt om deze mooie harten te maken.

Met vriendelijke groet,

Edwin, Mirelle en Aaron Cazemier

Beste Arnaldo,

Vandaag is het hart helemaal goed aangekomen. We waren verrast door de foto’s op de website, zoiets moois en bijzonder hadden we nog niet gezien. We hebben veel getwijfeld of we dit moesten doen en zo ja wat voor hout, er was al zoveel gedaan. Toch wist ik dat ik mijn gevoel moest volgen, Teun verdient een mooi laatste plekje.

Vandaag kwam het hart dan eindelijk. Wat een mooi hart en wat fijn om vast te houden. Teun heeft zijn plekje in ons gezin en in ons hart en nu ook een echt eigen fysieke plekje in een hart. De cirkel is rond.

Dank Arnaldo voor je mooie werk en de zorgzame en begripvolle wijze waarop je met ons omging.

Groeten,

Ingrid, Rutger en Mette

Beste Arnaldo

Mijn verdriet is ander verdriet dan waarover de andere mensen geschreven hebben in het gastenboek. Mijn moeder is, toen ik 8 jaar was, naar een ziekenhuis gegaan en is nooit meer terug gekomen. Als kind heb ik nooit begrepen wat doodgaan was, ik wilde alleen maar dat ze terug kwam! 50 jaar later liep ik helemaal vast en wist niet hoe het kwam, ben naar therapie gegaan en daar werd duidelijk wat mij het meeste dwars zat. Geen afscheid kunnen nemen, niet kunnen rouwen om het grote verlies en het stil zwijgen van alle volwassenen om mij heen. Daarna groeide in mij de wens om een herinneringsboek te maken en aan het eind van het boek wilde ik graag een foto van iets heel moois hebben, zo ging ik op zoek naar een afsluitingshart. Op Internet vond ik de site van Hart van hout. Jij wilde voor mij een mooi hart maken en mij helpen in mijn proces.

Toen ik het Hart uitpakte kreeg ik kippenvel, zo mooi! Het voelt zo glad, gaaf aan en heeft aan beide kanten een andere tekening. Met het Hart in mijn handen voelt het als “koesterhart”, omdat ik mijn kinderverdriet nu een plekje heb kunnen geven. Ook voelt het als “herinneringshart”, omdat het me altijd aan deze tijd van werken aan mijn mama verdriet zal herinneren. Ook ik ben geboren met een mooi, gaaf hart en mijn hart mocht weer heel worden na het doorleven van het intense kinderverdriet!

Het Hart met mijn handen omlaag is voor mij mijn “troosthart”. Als ik mijn armen zo laat hangen komt het hart op de plaats waar nooit een baby mocht groeien. Ook mijn kinderloosheid verdriet kreeg een plekje met hulp van het gave Hart!
Gistermiddag heb ik een mooie schelp gevonden waarin mijn hart kan staan, zo mooi! Nu zie ik het iedere dag en ben blij dat ik het verdriet aangegaan ben en zo een mooier, heler mensenkind mocht worden.

Arnaldo, hartelijk dank dat je met zoveel liefde en bewogenheid mij wilde helpen en het mooie hart voor mij maakte. Veel mensen hebben het Hart al bewonderd en dat doet goed!
Hartelijke groet van Carla.

Recent hebben we in Almelo het houten hart opgehaald wat je voor ons hebt gemaakt. Het hart waar we de as van Tim, ons doodgeboren zoontje, de komende jaren in zullen bewaren. Het ligt nu een paar dagen in de huiskamer en het hoort er bij, bij ons en bij het huis. Alles klopt aan het hart. Het notenhout is mooi, de kleur is warm, het hout is stevig en toch ook zacht. Prachtig.

Het is fijn om steeds even aan te raken. Toen we terugreden uit Almelo voelden we ook dat het fijn is dat jij ’t gemaakt hebt. Je ontving ons in een kamer die voelde als thuis. Samen aan tafel, met aandacht en rust. Je nam de tijd, o.a. om te vertellen hoe je het hart gemaakt had, liet ons alleen toen we het hart samen uitpakten. Alles precies en zorgvuldig. We vonden het ook erg fijn dat je de week ervoor regelmatig foto’s opstuurde van je vorderingen. Ook hieruit bleek je aandacht voor het hart en voor ons. Mooi dat je het echt met en uit liefde doet en dat op deze manier doorgeeft. Dank dus Arnaldo!

Beste Arnaldo,

Op 1 november 2012 is onze dochter Vlinder geboren en overleden na een zwangerschap van 23 weken. We bestelden een Hart van hout om al Vlinders spulletjes in te bewaren. Ik had niet verwacht dat het Hart me zo dierbaar zou worden. Het is heel bijzonder om al onze herinneringen zo bij elkaar te hebben. Kleertjes, dekentje, gipsafdrukjes, geboortekaartjes, echo’s, documenten en dagboek, alles past er perfect in.
We hebben het hart gevuld met liefde. Regelmatig neem ik het hart op schoot. Ik streel de ringen in het hout. De stukjes vallen langzaam op hun plaats. We hebben afscheid genomen en herinneringen gemaakt op een manier die perfect bij ons past.  Het heeft een plek gekregen in dit prachtige hart van hout.

Dag lief klein Vlindertje.

Ontzettend bedankt voor het prachtige hart, je hulp en medeleven.
Liefs Veronique en Norbert

Beste Arnaldo,

1 Jaar geleden, hebben we ons mooiste meubelstuk bij jou gevonden. Toen we het hart konden meenemen, hadden we het geweldige dilemma, onze Matthias zijn bedje geven of houden als herriningsdoos.
We zijn op dat moment gegaan voor de keuze waar we vandaag nog geen moment spijt van hebben. Ons hart gaat mee met ons, ons hart heeft een mooie plaats, een kunstwerk met een verhaal. Voor ons veel betekenend, voor anderen een mooie decoratie, zo is ons zoontje nooit veraf, we hoeven ook niet aan iedereen te vertellen wat de inhoud is.

Ons hart heeft een verhaal, zijn inhoud is voor ons of voor de mensen waar we het mee willen delen. Ons hart troost ons, maar ook anderen die het kennen. Ons hart toont ons elke dag hoe broos we wel zijn.

 

We hopen dat je dit gevoel nog aan veel mensen kan geven.
Marino & Isabelle

Beste Arnaldo,

Wij hebben heel veel troost en kracht kunnen halen uit het mooie hart dat je hebt gemaakt voor onze dochter Bo Sophia Marie. Je hebt ons met zoveel liefde en vakmanschap geholpen, daar zijn geen woorden voor.
Het enige bedje dat we ons dochtertje hebben kunnen geven was een kistje, maar een prachtig kistje met een fijn binnenwerk en een heel mooi roze dekentje. Op deze manier was het voor ons mogelijk om goed afscheid te nemen van ons lieve meisje.

Heel dankbaar voor alles wat je hebt gedaan,

Boudewijn en Maureen
Zwaag

Hart van hout op Uitvaart Vakbeurs in Gorinchem

Van 26 t/m 28 september presenteer ik mijn harten op de Uitvaart Vakbeurs in Gorinchem

De volgende tekst is afkomstig van de website van VTU:

Na het succes in 2008 vindt de Uitvaart Vakbeurs ook in 2012 plaats in de Evenementenhal Gorinchem. Deze vakbeurs voor de uitvaartbranche, die elke vier jaar op initiatief van de Vereniging van Toeleveranciers voor de Uitvaartbranche (VTU) wordt georganiseerd, zal in 2012 worden gehouden van woensdag 26 september t/m vrijdag 28 september.

Doel van de Uitvaart Vakbeurs is om zoveel mogelijk verschillende zakelijke disciplines uit de (internationale) uitvaartbranche bij elkaar te brengen. “Voor een succesvolle beurs is het belangrijk dat er voor bezoekers een breed aanbod is uit binnen- en buitenland, maar zeker ook dat het voor exposanten financieel bereikbaar is,” zegt VTU-voorzitter Arno Damhuis.

Met een bezoekersaantal van circa negenduizend mensen en meer dan 250 exposanten uit zes verschillende landen was de Uitvaart Vakbeurs in 2008 een groot succes. “Het wordt een mooie uitdaging om er in 2012 in elk geval minstens net zo’n succes van te maken. Als VTU zullen wij daar in elk geval weer alles aan doen.”

Uitvaart Vakbeurs 2012

De Vakbeurs Uitvaart 2012 wordt gehouden op initiatief van de VTU; de organisatie ligt bij de Evenementenhal Gorinchem. De VTU is sinds 1993 dé belangenorganisatie voor toeleveranciers voor uitvaartverzorgers, begraafplaatsen, crematoria en mortuaria. De Evenementenhal Gorinchem – onderdeel van de Van der Most Groep – opende haar deuren begin 2005. Het complex – met vierduizend gratis parkeerplaatsen – is uitstekend bereikbaar en ligt zeer centraal, direct naast de snelweg A-15 (Franklinweg 2)

Openingstijden (onder voorbehoud)

Onder voorbehoud zijn de openingstijden van de Uitvaart Vakbeurs 2012:

woensdag 26 september 2012 : 10.00 – 21.00 uur

donderdag 27 september : 10.00 – 21.00 uur

vrijdag 28 september 2012 : 10.00 – 18.00 uur

Beste Arnaldo,

Met 22 weken werd ons zoontje Tygo Ben geboren, hij had een ernstige hartafwijking. Wij hebben alles vanuit ons gevoel benadert ‘teruggaan naar de basis en de natuur’. Wij kwamen uiteindelijk terecht bij ‘Hart van hout’, bij Arnaldo Lopez dus.

Alles klopte… een hart van hout. Een heel hart wat we op deze manier aan Tygo konden meegeven; zowel een kistje, als een urntje en uiteindelijk ook nog een ketting waar as in kon zodat ik ons kleine ventje dichtbij mijn hart kan dragen.

Wat een liefde, respect en vakmanschap stop je in je werk en de mensen die je tegenkomt Arnaldo! Wij hebben daar veel bewondering voor! Wij hebben het contact met jou als heel prettig ervaren en zijn heel blij met alles wat je voor ons hebt gedaan en gemaakt.
Robert, Sietske en Sacha

Beste Arnaldo,

Ons hart is PRACHTIG geworden, het is warm, zacht, mooi, het is zóóóóó fijn om aan te raken… We willen je ook heel erg bedanken voor alles wat je “extra” voor ons deed. Het doet ontzettend goed dat er ook mensen zijn die zich echt willen inzetten om iets “speciaal” voor je te doen, iets wat het verschil maakt… Zeker in een tijd van rouw en verlies, wanneer je erg kwetsbaar bent en het vaak voelt alsof je heel alleen staat met je verdriet, omdat mensen niet weten hoe te reageren. Jij hebt echt je best gedaan om mee te zoeken naar datgene wat wij graag wilden, ook al was het niet het hart wat je “standaard” aanbiedt.
Wij wilden graag een zo klein mogelijk hart uit massief hout om de as van ons zoontje in te bewaren.  Het moest iets speciaals zijn, iets om te koesteren. Omdat ik het wollen/katoenen cocoontje waar Luca in heeft gelegen zelf heb gemaakt, wou ik ook dit hart een beetje personaliseren met dezelfde stofjes en kleurtjes. Dus maakte ik een aszakje op maat. Arnaldo, je hebt er dan ook voor gezorgd dat de holte binnenin precies groot genoeg is, zodat de as er precies in past.
Het is helemaal perfect zo! Ons mannetje zit voor altijd in ons hart, en ik denk dat dit prachtige hart dat perfect uitbeeldt!
1000 maal dank!

Hart van hout op Open dag Uitvaartverzorging Vunera Wierden

Zaterdag 21 april sta ik met m’n harten op de Open dag van Uitvaartverzorging Vunera in Wierden.

De volgende tekst is afkomstig van de website van Vunera:

Op zaterdag 21 april 2012 organiseert uitvaartverzorging Vunera – in samenwerking met Uitvaartvereniging Wierden & Omstreken – van 10 tot 16 uur een open dag in Aula Memoriam, Stationsstraat 36 te Wierden.

Tijdens deze dag kunnen belangstellenden nader kennismaken met het werk van een uitvaartonderneming. Tal van uitvaartgerelateerde diensten geven die dag informatie over hun werk, zoals rouwverwerking bij kinderen en volwassenen, grafmonumenten, beschilderde kistdeksels, rouwfotografie, een spreekster, bloemsierkunst, rouwauto’s etc. Ook kan een originele rouwkoets bekeken worden. Verder biedt Vunera speciale boekjes – het zogeheten ‘uitvaartcodicil’ waarin mensen hun eigen uitvaartwensen in kunnen vullen en wordt informatie gegeven over de verschillende mogelijkheden die er zijn bij een uitvaart. Ria Gerritsen Mulkes, uitvaartleider en eigenaar Vunera, signaleert dat steeds meer mensen ervoor kiezen vooraf hun begrafenis of crematie te regelen. Dat geeft veel rust: “De rol van de familie is daarbij erg belangrijk. Wij proberen altijd alles te doen om de wensen van de overledene, samen met de familie, te verwezenlijken. Dat is ook voor de nabestaanden van groot belang”.

Lieve Arnaldo,

Ik wil je Hartelijk bedanken voor het ongelooflijk mooie hart !!!

Richard mijn alles ….. Op 8 Januari moest Rich de strijd tegen zijn hersentumor opgeven … 25 jaar … Een lieverd, altijd vrolijk, zo oneerlijk ….. Na de crematie bedacht ik me plotseling dat ik een urn moest gaan zoeken … Alles wat ik tegen kwam vond ik kil, koud of voor oude mensen ! Ik ging zoeken naar een houten urn, mooi, zacht, vriendelijk levend materiaal. Rich hield van houten spullen. Ik zag een foto van jou Harten en was opslag verliefd !!!
Dit moest het worden, niks zou het hierbij halen. Na wat emails maakte we een afspraak, ik kwam bij je langs om samen de as van mijn Moppy in het Hart te doen. Een warm welkom en voor ons beide een speciale dag. De as zit los in het hart, ook voor jou was dit voor het eerst, fijn dat ik het zelf kon doen en dat je me daar uitgebreid de tijd voor hebt gegeven !!! Ik liet mijn lieve schat bij je achter zodat jij het Hart kon vormen, moeilijk maar ook fijn … “Pas je goed op mijn Moppy” waren de woorden toen ik vertrok, natuurlijk je zou goed voor hem zorgen !!!! Twee dagen later was ik met samen met mijn moeder bij je, om het Hart en dus mijn mannetje op te halen. Geweldig mooi , Hartverwarmend !!!!
“Rich zijn Hart voor mij …. en mijn Hart voor Rich ”

Ook de foto’s die je gemaakt hebt, zijn een mooie herinnering aan dit prachtige Hart en het ontstaan hiervan …… Wat jij met je handen gemaakt hebt is voor mij een geweldig tastbaar aandenken aan mijn lieverd .

Ik ben er super blij mee en moet het vaak aanraken, hij heeft een mooie plek in de huiskamer want hij mag zeker gezien worden !!!

Lieve groetjes

Marjolein

Beste Arnaldo,

Graag zou ik je via deze weg willen bedanken voor het prachtige hart wat we van je hebben mogen ontvangen. Van het mooie hart viel af te lezen met hoeveel liefde je deze gemaakt had, onbetaalbaar.
Onze kleine meid Lizzy Star heeft daardoor een prachtige laatste plek gekregen.
Dank daarvoor,

Jerry en Nathalie

Beste Arnaldo,

We willen je bedanken voor jouw geweldig mooie hart waarmee we ons meisje Nore een eervol afscheid hebben kunnen geven. Dat ze in haar mooie hart kon liggen heeft ons echt troost gegeven.

De as die we na de crematie kregen hebben we verdeeld over een gouden hartje voor aan mijn ketting, een deel strooien we uit op een mooi plekje en een klein beetje gaat in een zilveren hart wat we in het houten herinneringshart kunnen leggen. Het hartenthema wordt dus doorgezet en staat voor ons symbool voor Nore. We hebben een klein stukje van het dekentje afgeknipt en ook dat ligt in het herinneringshart.

We willen je heel veel geluk wensen in het leven en ook met je bedrijf zodat je nog veel mensen kunt helpen die afscheid moeten nemen van een kindje.

Groet,
Maarten en Mirjam

Hart van hout, 1 oktober op uitvaartbeurs van “Doodenzorg”.

Arnaldo is met zijn harten uitgenodigd op de open dag van Doodenzorg. Deze tekst is afkomstig van de website van Doodenzorg:

Op zaterdag 01-10-2011 houden wij in Brasserie Basso aan de Haven 4 in Lisse een uitvaartbeurs vanaf 10.30 tot 16.00 bent u hartelijk welkom.

Wij willen die dag laten zien wat er allemaal rond een uitvaart mogelijk is. De Zorg voor, tijdens en na een uitvaart. Alles rond de uitvaart komt u hier tegen. Doodenzorg heeft een assortiment producten en diensten samengesteld dat net even anders is dan u misschien gewend bent of waarvan u niet wist dat het kon.

Voor de kinderen is er een speciaal hoekje ingericht. Daar worden ze bezig gehouden, door met kinderen een fotolijstje te beplakken of een kiezelsteen versieren, of zo maar iets knutselen wat jij leuk vind. Als u alles gezien, gevoeld en gesproken hebt kan u even uitrusten of bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje of doodgewoon koffie met cake?

Tot 1 oktober.

Joke en Patrick Uijthoven

Hieronder de deelnemers:

De vlieger Abbenes platteboerenwagen

www.brasseriebasso.lisse.nl

www.unigra.nl

www.drukkerij-flora.nl

www.begraafplaatsduinhof.nl

www.sporkennatuursteen.nl

www.gebr.degroot.nl

www.notaristimmers.nl

www.boedelruiminghaarlemmermeer.nl

www.atropos-uitvaart.nl/rouwfietsenrouwcaravan

www.kika/beren.nl

www.brokking&bokslaguitvaartbegeleiding/renaultrouwvervoer

www.hospiceduinenbollenstreek.nl

www.kindermandjes.nl

www.groenewegenbloembinderijhans.nl

www.verdegaalcoaching.nl

www.dekapel.nl

www.mylivingdreams.nl

www.eva-lisa.nl

www.devrind.nl

www.kunstvorming/ellenboswijk.nl

www.wikkelgoed.nl

www.vook.nl

www.deruniek.nl

www.uitvaarttruck.nl

www.dianasaarloosmuurschildering.nl

www.greencoffins.nl

www.jewel-concepts.eu

www.beeldenvanderveld.nl

www.dekleineturf.nl

www.topday.nl

www.hartvanhout.nl

www.dragerscentraleutrecht-loopkoets.nl

www.memoriesmozaiek.nl

Hartbeads. Glaskralen

Hoi Arnaldo,

Het hart was nog mooier dan we verwacht hadden.
Het afscheid van Kyan was erg emotioneel maar ook hebben wij het gevoel dat er niks was wat we anders hadden willen doen. Dit komt mede door uw geweldig prestatie om voor onze zoon een heel mooi hart te maken. Hiervoor zullen wij u altijd dankbaar zijn.

Wat u voor werk doet is zo mooi. Hier helpt u vele mensen mee. Nogmaals dank!
Over het hart zijn zoveel positieve reactie’s op gekomen. De mensen van het crematorium hadden zoiets speciaals nog nooit gezien. Alle mensen van het crematorium zijn ernaar komen kijken en is is nog veel over nagesproken.
Wat u voor ons gedaan heeft zullen wij nooit vergeten!!Bedankt voor alles!
Groetjes Pascal en Samira

Beste Arnaldo,

Vandaag was de afscheidsdienst van onze kleine Roan, Het houten meesterwerk dat je voor ons hebt gemaakt is werkelijk prachtig!

We hebben er zeker troost in gevonden, en we zijn je dankbaar dat we Roan dit konden geven
Arnaldo, we zijn je erg dankbaar! en we kijken uit naar het kleine replica-hartje wat je voor ons maakt om zijn as in te doen.
Arnaldo many thanks! en als je het goed vind komen we een x  kijken en je persoonlijk bedanken

Dominique en Miranda

Beste Arnaldo,

we wilden je nog laten weten hoe het ons de afgelopen dagen is vergaan. De avond nadat je het hart hebt gebracht bij ons in Vleuten kregen we een aantal lieve vrienden bij ons thuis. Wat was het mooi dat het hart er stond en dat het aangeraakt kon en mocht worden.

We hebben het hart een paar dagen in ons huis gehad en zodoende in ons eigen hart kunnen sluiten. Op de dag van de begrafenis onze jongens opgehaald en in het hart gelegd. Ze lagen prachtig in het hart van 50 cm, het was precies goed. Er was ook nog ruimte voor een paar kleine knuffels, een geboortekaartje en een persoonlijke brief voor de jongens.
We wensen je heel veel succes met dit fantastische initiatief, je zal begrijpen dat we je zakelijk gezien veel werk toewensen, maar vanuit ons hart wensen dat je niet veel werk zal hebben en dit verdriet vele ouders voorbij mag gaan!
Marc en Esther

Ik las een tijdje terug over de harten van hout. Ik was zo ontroerd, ze zijn zo prachtig. Voor veel mensen die één van de moeilijkste periodes in hun leven meemaken, is het toch fijn dat ze hun kindje in zo’n mooi kistje kunnen begraven.

Marcel, Gerrinda, Sylvan en Ruben Vos

Hallo Arnaldo,

hier zijn enkele foto’s van het houten hart waarin wij onze zoon hebben begraven op 14 juni.
Mijn vrouw en ik hebben troost gehad aan dit hart aangezien hij zo mooi is en Julian daarin de beste plaats heeft die mogelijk was. De mensen om ons heen waren zeer onder de indruk van het hart en hoe wij onze zoon daarin begraven hebben.

Bedankt,
Tosca en Arjan

Artikel Tubantia

De Tubantia publiceerde op 26 mei 2011 een mooi artikel over Hart van hout.